Sunnuntaista saakka flunssassa. Näprääminen on ainoa puuha, joka sujuu. Ensimmäinen pässinpussi on lehtipuunkuoriparkittua ja tykötarpeina on hirvensorkkaa ja pala luuta. Toinen on aivoparkittua pässiä: pussi ei toiselta reunaltaan riittänyt lukkoon saakka, joten käytin lisänä aivoparkittua lampaannahkaa ja samalla pussi sai taskun.
 
Minua kiehtoo työn lähtökohtana raaka-aineen luonne ja muoto. Lopputulos kehittyy periaatteelle käyttää raaka-aine mahdollisimman taloudellisesti ja toimivasti.

Jag har haft flunsa från och med söndag. Små pyssel har varit allt jag har orkat. Den första av fårpungarna är garvat med lövträdsbark och som tillbehör har jag använt bitar av en älgklöv och en bit av ben. Den andra är hjärngarvat. Pungen var inte helt symmetsrisk och jag använde som tillägg en bit av hjärngarvat fårskinn. I samband med skarvningen var det lätt att förse pungen med en ficka.
 
Materialets karaktär och form inspirerar mig som utgångspunkten för planeringen. Resultatet utvecklas enligt principen att använda råmaterial så ekonomiskt och funktionellt som möjligt.
 
IMG_0286-normal.jpgIMG_0285-normal.jpg
IMG_0282-normal.jpg
IMG_0295-normal.jpg